Kurs sommelierski
Program:
1. Wino.
2. Odmiana winogron.
3. Degustacja.
4. Rejony produkcji win.
5. Produkcja win.
6. Wina musujące.
7. Wina wzmocnione.
8. Butelki i etykiety.
9. Kupowanie win, przechowywanie win.
10. Serwis wina w restauracji.
11. Przygotowanie wina.
12. Kompozycja wina z potrawami.
Cele:
Uzyskanie kwalifikacji zawodowych barmana. Celem kursu jest przygotowanie jego uczestników do samodzielnej, profesjonalnej pracy w barze, a także przyswojenie podstaw technicznych sztuki barmańskiej. Głównym zadaniem szkolenia jest przekazanie wiedzy pracownikom barów tak, aby uczynić ich profesjonalnymi barmanami, jak również przekazać wiedzę młodzieży, aby w przyszłości ułatwić im start w pracy na stanowisku barmana.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany w języku polskim i angielskim przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40,
- tryb weekendowy / wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt:
- 600 zł,
- student/absolwent WSG: 540 zł.
Płatność przelewem na konto:
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
Bank Zachodni WBK
26 1090 1072 0000 0001 1991 0567
z dopiskiem: "Opłata za kurs sommelierski"